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리포솜 비타민C 제조방법(3)

Nature & Life 2013. 6. 25. 10:55

 

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This recipe will give you a product between 7.0 and 7.5 (measured with Alkalive pH Stix) or similar pH to human blood so there is no risk of over acidifying your blood should you take significant amounts of your homemade Liposomal Vitamin C Ascorbate.

이 제조법은 여러분에게 7.0~7.5(Alkalive pH Stix로 측정된) 사이의 산성도 혹은 인체의 혈액과 유사한 산성도로 만들어기 때문에 여러분의 혈액이 과산성화가 될 위험은 없으며 가정에서 직접 만드신 리포솜 비타민C를 다량으로 섭취할 수 있도록 해줍니다.

 

(Blood pH is tightly controlled by the body at near 7.35 pH. If your blood pH were much above or below that number you would be a very sick person.)

(혈액 산성도는 7.35 근처로 체내에서 엄격하게 조절됩니다. 만약 여러분의 혈액 산성도가 그 이상이거나 그 이하라면 여러분은 매우 아픈 환우일 것입니다.)

 

Creating an identical pH in your liposomal brew is simply a matter of carefully adjusting the level of bicarbonate of soda.

동일한 산성도의 리포솜 용액을 만드는 것은 중탄산나트륨의 양을 주의롭게 조절하는 간단한 문제입니다.

 

This Vitamin C Ascorbate recipe is a compilation of several postings on forums and Pdazzler’s own trials in the kitchen.

이 비타민C 제조법은 제가 부엌에서 만든 것과 몇 가지의 게재한 자료들을 집대성한 것입니다.

 

Using a small (2 cup) Ultrasonic cleaner, (Item #03305, obtainable from Harbor Freight @ about $30.00), we performed the following:

소형(2컵) 초음파 세척기(Item #03305, obtainable from Harbor Freight @ about $30.00)를 사용하여, 우리는 다음과 같이 진행하였습니다:

 

 

1) In qt mixing jar pour 1 cup of distilled water. Add 3 level Tablespoons of granular soy lecithin (NOW has non-genetically modified soy lecithin) and agitate vigorously for 3 - 5 minutes.

한 컵의 증류수를 혼합용기에 넣습니다. 3 테이블스푼(약 45ml)의 과립형태 콩 레시틴을 넣습니다(NOW는 유전자 조작이 아닌레시틴을 공급합니다) 그리고 3~5분 정도 잘 섞이도록 저어줍니다.

 

Then place the lecithin mixture in the refrigerator for two or more hours. (You can leave in refrigerator overnight if you prefer.) This allows lecithin granules to soak up water for easy mixing into solution.

그리고 나서 레시틴 혼합액을 냉장고에 2시간 이상 넣어둡니다. (편의상 하룻밤 동안 냉장고 안에 두셔도 됩니다.) 이것은 레시틴 입자에 물이 쉽게 잘 스며들게 하기 위해서 하는 것입니다.

 

Note: Mixing can be accomplished easier if you raise the temperature of the distilled water being used to 45 degrees Celsius (113 degrees Fahrenheit). I have found this unnecessary in getting high quality mixtures but others have found this warmer temperature helpful.

주의: 만일 증류수의 온도를 섭씨 45도(화씨 113도)로 올리게 되면 혼합이 더 쉽게 될 수 있습니다. 저는 고품질의 혼합물을 만드는데 그런 온도가 그다지 필요해 보이지는 않았지만, 다른 분들은 따뜻한 온도가 도움이 되었다고 말합니다.

 

After 2 hour soaking period vigorously agitate the mixture for another 3 - 5 minutes. At the conclusion there should be no lecithin granules visible. Set this smooth lecithin mixture aside.

시간 이상 흡수를 시킨 후에 다시 3~5분간 힘차게 저어주시기 바랍니다. 마지막 무렵에는 레시틴 과립이 더 이상 보이지 않도록 해야 합니다. 이 부드러운 레시틴 혼합물을 옆에 두시기 바랍니다.

 

2) Dissolved 1 level Tablespoon of Pharmaceutical grade Vitamin C powder in 2 oz. of distilled water. We recommend you use a 6 oz. or larger screw lid jar so you can shake vigorously.

약제 등급의 비타민C 분말 1 테이블스푼(15ml)을 2온스(60ml)의 증류수에 넣고 녹이시기 바랍니다. 우리는 여러분이 6온스(180ml)를 사용하거나 혹은 큰 스쿠르 뚜껑을 가진 용기를 사용하여 잘 섞을 수 있도록 권합니다.

 

3) Dissolve heaping Tablespoon of Bob’s Red Mill Bicarbonate of Soda (Bob’s is Aluminum free) in 2 oz. of distilled water using a separate 6 oz. or larger screw lid jar. Shake or agitate the mixture 3 minutes or until soda dissolved.

6온스(180ml) 또는 큰 스크류 뚜껑이 가진 용기를 사용하여 2온스(60ml)의 증류수에 Bob's Red Mill社의 중탄산나트륨(Bob's는 알루미늄이 없습니다)을 수북히 1 테이블스푼을 넣고 녹이시기 바랍니다. 혼합액을 3분 혹은 중탄산나트륨이 녹을 때까지 흔들거나 저어줍니다.

 

* One mole of sodium bicarbonate is 84 grams, and one mole of ascorbic acid is 176 grams. So, the correct (stoichiometric) ratio of sodium bicarbonate to ascorbic acid is 84/176 = 0.477. For example, it would take 477 milligrams of sodium bicarbonate to neutralize 1000 milligrams of ascorbic acid.

* 중탄산나트륨 1몰은 84g이고, 아스코르빈산 1몰은 176g입니다. 그래서 중탄산나트륨과 아스코르빈산 정확한(화학량적인) 비율은 84/176 = 0.477 입니다. 예를 들어, 아스코르빈산 1000mg을 중화시키는데 477mg의 중탄산나트륨를 넣어야 한다는 것입니다.

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