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자연과 삶 (Nature & Life) :: 항산화제 네트워크란(7)

 

 

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All the network antioxidants appear to be involved in preventing and combatting gum disease, not only CoQ10. Lipoic acid and other antioxidants can slow down glycation, the cross-linking of proteins with simple sugars such as glucose, fructose and galactose. Cataracts are largely the result of glycation.

모든 네트워크 항산화제는 치주염의 예방과 치료에 관여하는 것으로 나타났습니다. 코큐텐(CoQ10) 뿐만 아니라 리포산(Lipoic acid)과 다른 항산화제들은 당화반응(glycation)과 포도당, 과당, 유당과 같은 단당류와 단백질이 서로 교차 반응하는 것을 늦출 수 있습니다. 백내장은 대체로 당화반응의 산물입니다.

 

Antioxidants in general, and lipoic acid in particular, inhibit excess Nuclear Factor Kappa B (NFkB), a protein that can activate hundreds of genes. If produced in excess, NFkB leads to many problems. Free radicals turn on NFkB. People who take vitamin E are 40 to 50 men who take vitamin E are also 42% less likely to die of prostate cancer.

일반적인 항산화제들과 특히 리포산은 과잉 NFkB(Nuclear Factor Kappa B)를 억제하는데 이 단백질은 수 백 개의 유전자를 활성화시킬 수 있습니다. 만일 과잉 생성된다면 NFkB는 많은 문제를 일으킵니다. 자유유리기들은 NFkB의 스위치를 켜게 됩니다. 비타민 E를 섭취하는 사람들은 암이나 심장병으로 사망할 확률이 40~50% 감소하고 비타민 E를 섭취하는 남성들은 전립선암으로 사망할 확률이 42% 더 적습니다.

 

Besides working synergistically with vitamin E, selenium is necessary for the synthesis of enzymes that recycle glutathione and vitamin C. In vitro, antioxidants can increase (even double, in the case of vitamin E) the life span of normal cells and the number of times they can divide. Antioxidants can keep cells youthful by preventing the accumulation of lipofuscin, a waste product composed of peroxided lipids and proteins ("age spots" are one manifestation of lipofuscin).

비타민 E와 상승작용하는 것 이외에도 셀레늄(Selenium; Se)은 글루타치온(glutathione)과 비타민 C를 재생시키는 효소의 합성에 필요합니다. 시험관에서 항산화제는 (비타민 E의 경우는 두 배 정도) 정상세포의 수명과 분열 횟수를 증가시켜 줍니다. 항산화제는 산화된 지질과 단백질로 이루어진 대사물질인 리포푸신(lipofuscin)의 축적을 방지하여 세포를 젊게 유지시킬 수 있습니다("검버섯"은 리포푸신의 한 산물입이다).

 

The antiviral activity of antioxidants may stem from the fact that antioxidants may be able to block the activation of viral genes, keeping various viruses dormant. Polyphenols found in wine protect not only against heart disease, but also against certain cancers, Alzheimer's disease and macular degeneration. Moderate wine drinkers tend to live longer than tee-totalers.

항산화제의 항바이러스 능력은 항산화제가 바이러스 유전자의 활성을 막고, 여러 종류의 바이러스들이 활성하지 못하도록 유지시킬 수 있다는 사실로부터 거슬러 올라갑니다. 와인에서 발견되는 폴리페놀(polyphenol)은 심장병 뿐만아니라 어떤 암종, 알츠하이머 질환(Alzheimer's disease) 그리고 안구질환으로부터 보호합니다. 적당한 와인 섭취는 절대 금주가들보다 더 오래 사는 경향이 있습니다.

 

It is men consuming the most strawberries who have been found to have the lowest rate of prostate cancer, not the ones who eat the most pizza, though pizza is indeed more effective than tomatoes and tomato sauce. The reason might be ellagic acid (a polyphenol), found in abundance in strawberries, cherries, walnuts and grapes.

전립선암의 발생율이 가장 낮은 사람들은 피자를 많이 먹은 사람들이 아니라 딸기를 많이 섭취하는 남성이라는 것입니다. 비록 피자는 실제로 토마토나 토마토 소스보다 더 효율적이기는 하지만 말입니다. 그 이유는 딸기, 체리, 호두, 포도에서 풍성하게 발견되는 폴리페놀의 일종인 엘라그산(ellagic acid)일 것입니다.

 

AIDS patients are extremely deficient in both glutathione and selenium. The ones with the lowest glutathione levels have the highest mortality. Selenium is required for the production of a vital antioxidant enzyme, glutathione peroxidase. Lipoic acid shows promise as another weapon against AIDS, perhaps in part because it boosts glutathione levels.

AIDS 환우들은 글루타치온과 셀레늄 모두가 극도로 결핍되어 있습니다. 낮은 수준의 글루타치온을 가진 사람들은 가장 높은 사망률을 갖습니다. 셀레늄은 생명유지에 필수적인 항산화제 효소인 글루타치온 페록시다제(glutathione peroxidase)의 생성에 필요합니다. 리포산은 AIDS에 대항하는 또 다른 무기로서 기대되고 있는데 아마도 그것은 부분적으로 글루타치온의 수준을 상승시키기 때문일 것입니다.

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