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자연과 삶 (Nature & Life) :: The Theory of Cancer(암 이론)(4) - 다른 조언

 

 

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다른 조언

 

While the above model explains why the ATP energy in cancer cells can be reduced because of a microbe in the cell; glycolysis, the Krebs Cycle, the Electron Transport Chain, etc. are very complex chemical reactions. There are many things (such as the absense of enzymes) that could break these chains of reactions.

위의 모델이 세포 내에 미생물로 인하여 암세포들에 ATP 에너지가 왜 감소될 수 있는지 설명하는 반면, 해당(당분해), 크렙스 회로, 전자 전달 연쇄계 (ETC) 등등은 매우 복잡한 화학 반응들입니다. 거기에는 이들 연쇄 반응을 파괴할 수 있는 많은 것들(효소들의 결핍과 같은)이 존재합니다.

 

However, the key is that the chain is broken and the cell is not able to repair the break. No matter what foods are fed to cancer patients, no matter what enzymes are fed to them, no matter how much oxygen is thrown at the cells, etc. the chain remains broken as far we we can tell.

그러나 중요한 것은 이 연쇄계가 파괴되었다는 것입니다. 세포는 이 파괴를 복구할 수 없습니다. 암환우에게 어떤 음식들을 섭취하게 할지라도 혹은 어떠한 효소들를 그들에게 공급할지라도, 얼마나 많은 산소를 세포들에게 불어넣을지라도 등 우리가 말할 수 있는 것은 연쇄계가 파괴된 상태로 남아있다는 것입니다.

 

However, there are more than a dozen natural substances that are known to be able to revert a cancer cell into a normal cell. DMSO (dimethyl sulfoxide) is the king of these substances, but DMSO may at least partially be acting as a carrier for other substances. Is it possible these natural substances are able to kill the microbe(s) inside the cells, without killing the cells themselves, and thus the cell is able to restore its Krebs Cycle and ETC and is able to become normal again?

하지만, 정상 세포로 암세포를 되돌릴 수 있는 자연 물질들로 십여 가지가 존재합니다. DMSO(dimethyl sulfoxide)는 이러한 물질들 중에 최고인데 그러나 DMSO는 적어도 다른 물질들의 운반 역할을 부분적으로 수행할 수 있다는 것입니다. 세포들 그 자체를 죽이지 않고 이들 자연 물질들이 세포들 내에 미생물들을 죽일 수 있는지요? 그러므로 세포가 자신의 크렙스 회로와 ETC를 복구하여 정상적으로 될 수 있느지요?

 

I have ignored the DNA issues and other issues because they are the result of cancer, not the cause of cancer. In fact, as Ron Gdanski has proposed, it is perfectly consistant that the DNA of the microbes inside the cancer cells are what damage the DNA of cancer cells.

저는 그것들이 암이 원인이 아닌 암의 결과이기 때문에 DNA 문제나 다른 문제들을 무시해왔습니다. 사실상, Ron Gdanski가 제안하였듯이 암세포들 내에 미생물의 DNA가 암세포들의 DNA에 어떤 손상과 완벽하게 일치합니다.

 

I don't know how accurate the above sequence is, but it gives the reader some idea of how microbes can cause a cell to become anaerobic. I think it is not a matter of fermentation, rather it is a matter of the mitochondria being starved of glucose and choking in a sea of acidic mycotoxins. Fermentation actually creates a small amount of ATP energy. 

저는 위의 순서가 얼마나 정확한지는 모르지만 이것은 독자에게 어떻게 미생물들이 세포가 혐기성이 되도록 하는지에 대한 일종의 아이디어를 줄 것입니다. 저는 이것이 발효의 문제가 아니고 오히려 미토콘드리아가 포도당에 굶주리고 산성의 곰팡이 독소에 질식하였다는 것이 문제일 것이라 생각합니다. 발효는 실제로 약간의 ATP 에너지를 생성합니다.

 

But understanding the "microbe theory" of cancer did not fully explain why these microbes were able to get into the cells of some people, but not others. The evidence is clear that many things can damage the cell wall membranes or other parts of the cell wall.

그러나 암의 "미생물 이론"을 이해하는 것은 왜 이들 미생물이 어떤 사람의 세포안으로는 들어갈 수 있고, 어떤 사람에게서는 그렇지 못한지를 완전하게 설명하지는 못합니다. 많은 것들이 세포막 혹은 세포벽의 다른 부분들을 손상시킬 수 있다는 것은 분명합니다.

 

For example, trans-fatty-acids, which are very rigid molecules, attach to cell walls and block "ports" that normally allow glucose to get into the cell, causing type 2 diabetes. But it is also possible these fats can cause weaknesses or gaps in the cell walls allowing microbes to enter.

예를 들어, 매우 견고한 분자들인 트랜스 지방산은 세포벽에 달라붙어 포도당이 세포안으로 정상적으로 들어가게 하는 "출입구"를 막는다는 것입니다, 따라서 제2형 당뇨병을 유발하는 등, 그러나 이들 지방산이 세포벽에 미생물이 안으로 들어가게 하는 약점이나 틈을 만들 수 있다는 것입니다.

 

It turns out that a "carcinogen" is anything that weakens or damages cell walls, allowing microbes to enter in. There are many, many things that can do this, such as:

"발암 물질"은 세포벽을 약하게 하고 손상을 주어 미생물이 들어가게 하는 것으로 증명되었습니다. 이것을 할 수 있는 다음과 같은 매우 많은 것들이 있습니다:

 

 

1) A very acidic diet, which allows the microbes to change forms, proliferate and become more aggressive,

매우 산성화된 다이어트로 이것은 미생물들이 서식을 변경하고, 증식하고 그리고 더 공격적이 되도록 허용하는 것입니다,

 

2) Leaky gut syndrome, which allows unprocessed food to get into the blood stream,

장누수 증후군으로 이는 처리되지 않은 음식이 혈류로 들어가는 것을 허용합니다,

 

3) Numerous chemicals and processed substances,

수많은 화학 물질들과 처리된 물질들,

 

4) A substance that cuts internal tissue, forming a small pool of blood in the tissue, which allows the microbes to concentrate and weakens cell membranes (over 90% of all cancers start in tissue), etc.

내부 조직을 자르고 조직에 혈액의 작은 웅덩이를 형성하는 물질로 이는 미생물이 세포막에 집중하고 약하게 만듦니다(모든 암의 90% 이상은 조직에서 시작함).

 

So what "causes" cancer? Is it the many things that damage cell walls and allow microbes to enter in, or the microbes themselves which cause the cells to become anaerobic? The answer, of course, is both.

그래서 무엇이 암을 "유발"시킨다는 것인지요가? 세포벽을 손상시키고 미생물이 안으로 들어가게 하는 많은 것들이 있느지요? 혹은, 미생물 자신들이 세포가 혐기성이 되도록 하는지요? 대답은 물론 둘 다입니다.

 

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